Gå til hovedindhold

Sabrina deltager i regionsmesterskabet i Skills

Sabrina Godskesen er elev i Mariagerfjord Kommune, og er i fuld gang med at uddanne sig til social- og sundhedsassistent. Sammen med tre medstuderende fra SOSU Nord er hun blandt deltagerne ved årets regionsmesterskab i Skills.

23. nov. 2023

Indhold

  Sabrina og de andre elever ser Skills som en måde, hvor de dels lærer noget fagligt og dels meget om sig selv.

  - Vi udvikler os meget personligt ved at være med, fordi vi bl.a. øver os i at stå på en scene og også nå ud over scenekanten samtidig med, at vi skal være fokuserede og huske på det, vi har lært, mens vi løser de forskellige opgaver. Det er nogle gange grænseoverskridende, men vi kan bruge det, fortæller de.

  Til regionsmesterskabet skal alle elever løse opgaver, der handler om pleje og omsorg for nogle fiktive personer. I arbejdet med de fiktive personer skal Sabrina og de øvrige elever vise, at de kan trække deres grundlæggende faglige viden frem, og at de kan håndtere uforudsigeligheden, som de også vil møde i deres kommende job.

   

  Skills er med til at vise, at SOSU-faget kræver talent for mennesker

  DM i Skills er meget mere end en konkurrence for elever om at vise deres evner inden for deres fagområde, mener Lotte Schulz, skillskoordinator ved SOSU Nord.

  - Skills er en fantastisk måde at vise omverdenen, hvilke opgaver social- og sundhedsassistenter løser – og hvilke krav kompleksiteten stiller til deres faglighed. Social- og sundhedsassistenter skal kunne opbygge en tillidsfuld relation til borgeren, de skal genkende og handle sundhedsprofessionelt på borgerens sygdomstegn, de skal kommunikere med pårørende, samarbejde tværfagligt og håndtere det uforudsigelige. Fx akut sygdom hos borgeren. Alt det kræver helt særlige mennesker og mange kompetencer – og det kan vi vise noget af med Skills.