Gå til hovedindhold

Valg af uddannelse

I Hobro har du adgang til hele pakken af ungdomsuddannelser samt en række videregående uddannelsesmuligheder, og vi står klar til at hjælpe dig videre på din uddannelses- og karrierevej.

Indhold

  I tvivl om uddannelsesvalget?

  Det er helt naturligt, at det kan føles svært at vælge uddannelse. Derfor er det godt at huske på, at du altid kan ændre spor undervejs.

  Her på siden kan du finde værktøjer, som kan hjælpe dig til at blive mere afklaret om dit uddannelsesvalg. Du kan også altid kontakte din lokale uddannelsesvejleder eller Studievalg Danmark, som tilbyder sparring om uddannelses- og karriereveje. 

  Hvis du er i tvivl om mulighederne efter 9. eller 10. klasse, så følg Sarah, Felix og Bilal og find ud af, hvilke uddannelser, du synes lyder spændende. 

  Du kan blive klogere på det danske uddannelsessystem og de forskellige typer af uddannelser i nedenstående video. Den giver en god basisviden, som kan hjælpe dig i valget af uddannelse.

  Der findes en række gode værktøjer, som kan hjælpe dig med at blive afklaret med dit uddannelsesvalg. 

  Dit valg Få styr på uddannelsesvalget efter 9. eller 10. klasse
  Jobkompasset Jobkompasset er et værktøj, der hjælper dig med at vælge fremtidigt job og uddannelse.
  Retningsviseren Retningsviseren hjælper dig med at finde en videregående uddannelse ud fra interesse.
  Mine jobforslag Find ud af, hvad du synes er vigtigt i et job og få jobforslag, du kan læse mere om.
  Adgangskortet Adgangskortet viser hvilke videregående uddannelser din gymnasiale uddannelse eller din erhvervsuddannelse giver adgang til.