Gå til hovedindhold

Frida Sveistrup, STX

Da Frida skulle vælge ungdomsuddannelse, var det afgørende, at hun kunne følge sine interesser, holde alle døre åbne og samtidig være tæt på vennerne.

Indhold

  Hvad skal der ske, når du er færdig på efterskolen? Dén tyggede Frida lidt på, og hun overvejede, om hun skulle følge sine efterskolevenner eller vende snuden mod Hobro, hvor hun kommer fra. Til sidst faldt valget på STX-uddannelsen på Mariagerfjord Gymnasium.

  Jeg fandt en tryghed i at vælge gymnasiet i Hobro, hvor jeg kendte mange i forvejen. På Mariagerfjord Gymnasium har alle det tilfælles, at de kommer fra omegnen, og gymnasiet er ikke større end, at der altid er nogen, man kender og kan snakke med. Folk er meget åbne og vil gerne lære nye at kende, og derfor bliver man hurtigt en del af fællesskabet på skolen.

  Frida Sveistrup, STX

  Frida startede på STX, fordi hun gerne vil holde alle muligheder åbne og samtidig kan forme uddannelsen efter sine interesser. Hun har altid været optaget af naturen, og derfor valgte hun en naturvidenskabelig studieretning med musik og drama som valgfag, så hun også kan udfolde sin kreative side.

  Hun fortæller, at man kan mærke, at lærerne brænder for deres fag, og at det gør undervisningen spændende. Men gymnasiet handler ikke kun om fag, lektier og afleveringer, understreger Frida. Det er meget mere end dét.

  Jeg har blandt andet valgt at engagere mig i skolens miljøråd og den årlige musical, og så har jeg også været tutor for de nye elever, der er startet på gymnasiet. Eleverne har mulighed for at få medindflydelse på gymnasiet, og jeg føler, vi bliver taget seriøst. Dét er med til at give gymnasietiden noget ekstra, synes jeg.

  Mariagerfjord Gymnasium har flere forskellige elevudvalg og aktiviteter, hvor eleverne mødes på tværs af klasser efter skoletid. Der er blandt andet sportsturneringer, fredagscaféer, LAN-parties og eftermiddage med brætspil, billedkunst eller fitness. Aktiviteterne er for alle, der har lyst til at være med.

  Forrige Næste