Gå til hovedindhold

Sport, kultur og natur

Hobro er sport, kultur og skøn natur. Hobro er en hyggelig handelsby, hvor shopping, kulturelle oplevelser og en tur i vikingernes fodspor går hånd i hånd. Her finder du et varieret foreningsliv, et stort udbud af naturoplevelser til lands og i vand, kunst i gadebilledet, en rig kulturarv og stærke kulturelle fællesskaber.

Indhold

  Forrige Næste

  Sports- og fritidsforeninger

  I Hobro finder du mange sports-og fritidsforeninger uanset i hvilken retning din interesse går – om det er sport, kultur eller en særlig hobby – kan du med stor sandsynlighed finde en forening til det i Hobro. Og i Hobro sikrer et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og de lokale foreninger, at unge med særlige idræts- eller kulturtalenter kan kombinere deres interesse og uddannelse. Med talentklasserne på Hobro Søndre Skole og talentordningen på ungdomsuddannelserne giver vi de bedste rammer for, at de unge kan skabe en god balance mellem deres idræts- eller kulturtalent og skoleliv.

  På fritidsportalen Conventus finder du en oversigt over de mange idræts- og sportsklubber, organisationer og forbund i Mariagerfjord Kommune. Her kan du finde lige den klub og det interessefællesskab, som passer dig.

  Fritidsportalen Conventus
  Aktiv fritid

  Aktiv Fritid er et gratis tilbud om fritidsvejledning, hvor børn og unge kan få vejledning og hjælp til at komme i gang med en fritidsaktivitet, således barnet/den unge kan få en god og tryg opstart i foreningen. Tilbuddet henvender sig til børn og unge i alderen 0-25 år, som har brug for lidt ekstra hjælp til at komme i gang med en fritidsaktivitet.

  Læs mere om Aktiv Fritid

  Kulturliv

  I Hobro dyrker vi kulturen og de kulturelle fællesskaber gennem musik, dans, drama og billedkunst. De unge har bl.a. deres eget musikhus kaldet Ishuset, hvor der er øvelokaler og koncertsal. Ishuset er mødestedet for musikinteresserede, festelskende mennesker, men her slutter det ikke for de musikinteresserede. På Kulturskolen kan du nemlig dygtiggøre dig på et bestemt instrument, spille i band, synge i kor, styrke din hørelære eller få sangundervisning.

  Læs mere om Ishuset Læs mere om Kulturskolen Dyk ned i de mange kulturelle oplevelser

  Naturoplevelser

  Mariagerfjord har et varieret landskab med søer, vandløb, skove og naturligvis fjorden, der bugter sig langs hele kommunen. Der er masser at byde på: Rold Skov, Mariager Fjord, Lille Vildmose, Kattegatkysten, Glenstrup Sø, Kastbjerg Ådal og mange flere skønne naturområder venter på at få besøg. Med andre ord, naturen er altid tæt på.

  Oplev naturen i Mariagerfjord