Gå til hovedindhold

De unge gav den gas til aktivitetsdag

Alle nye førsteårselever på de lokale ungdomsuddannelser blev den 9. september 2022 budt velkommen til Hobro. Det skete ved en fælles aktivitetsdag, hvor 300 unge, fordelt på 20 hold, blev kastet ud i en række forskellige aktiviteter og udfordringer.

Man kan begynde på alle ungdomsuddannelser i Hobro, og aktivitetsdagen skulle bidrage til, at de unge får øjnene op for hinanden på tværs af uddannelsesinstitutionerne.

- Det er fedt med en fælles aktivitetsdag, da det styrker sammenholdet i klassen og giver os mulighed for at møde elever fra andre uddannelsessteder. De mange sjove opgaver og udfordringer skaber en fed kultur blandt os unge, fordi de kræver, vi arbejder sammen. Vi lærer hinanden at kende på en helt anden måde, og det er fedt, siger Benjamin Karlsen-Smith, STX-elev på Mariagerfjord Gymnasium.

Hobro er ikke den mest kendte studieby i Danmark, og tilbuddene for de unge hverken kan eller skal nødvendigvis måle sig med dem, der er i storbyerne.

- Hobro er et særligt sted at være ung, og vi vil gerne give de unge en oplevelse af Hobro som en by, hvor der sker mange ting, også udover dét der sker på selve studiet. Vi værner om ungdommen, og det bakker både uddannelsesinstitutioner, kulturliv og Mariagerfjord Kommune op om, hvilket aktivitetsdagen netop også vidner om, fortæller Edin Hajder, udvalgsformand for Arbejdsmarked og Uddannelse.