Tue Hvelplund Overgaard og Anders Rask Sørensen er begge meget glade for, at det nu er muligt at gennemføre hele tømreruddannelsen i Hobro.
Livet her

Nu kan Tue gennemføre hele sin drømmeuddannelse i Hobro

03. maj 2024 kl. 19:01

HOBRO/MARIAGERFJORD: 18-årige Tue Hvelplund Overgaard er lige nu i gang med grundforløbet til tømreruddannelsen på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (HEG) i Hobro, inden han efter sommerferien skal starte i lære hos lokale Stubberup Tømrer og Snedkerforretning ApS. Den rigtig gode nyhed for Tue er, at han i forlængelse af sin læreplads nu kan gennemføre den sidste del af sin uddannelse - hovedforløbet - i Hobro.

- Det er bare så fedt, og det gør det hele meget nemmere. Tidligere ville jeg skulle til Aars, Aalborg eller Randers for at gennemføre hovedforløbet, men nu kan jeg tage hele uddannelsen i Hobro. Det giver mig en meget mere fleksibel hverdag, hvor jeg ikke skal bruge en masse tid på transport. Jeg er også sikker på, at det i fremtiden gør tømreruddannelsen endnu mere attraktiv for dem, der bor i Hobro og omegn, lyder det fra en glad Tue Hvelplund Overgaard.

- Vi er lige nu 14 elever på grundforløbet her i Hobro, hvilket jeg har hørt, er det højeste antal elever i mange år. Det antal har helt sikkert også været med til at sikre, at der nu også startes et hovedforløb her på skolen, som jeg kan høre, at mine klassekammerater også er superglade for, fortæller han.

Stor fordel for virksomheden

Efter sommerferien starter Tue i lære hos Stubberup Tømrer & Snedkerforretning ApS, og her er der også stor tilfredshed med, at uddannelsens hovedforløb nu også kan gennemføres i Hobro.

- Det er bare så fedt, og det gør det hele meget nemmere. Tidligere ville jeg skulle til Aars, Aalborg eller Randers for at gennemføre hovedforløbet, men nu kan jeg tage hele uddannelsen i Hobro, lyder det fra Tue Hvelplund Overgaard.

- Vi har tidligere fået vores lærlinge fra skoler i Aars, Aalborg eller Randers, men jeg ser en stor fordel i at det nu bliver fra Hobro.

- Det er en lidt mindre skole, og jeg kan allerede nu fornemme en stor imødekommenhed, samarbejdsvillighed og hjælp fra lærerne, så det tegner meget positivt. Derfor er det også ekstra vigtigt, at vi lokale virksomheder bakker op om den nye mulighed, der er et stort skridt fremad for Hobros ambition om at blive en attraktiv uddannelsesby, fortæller Anders Rask Sørensen, indehaver af Stubberup Tømrer & Snedkerforretning ApS.

- Samtidigt er der også noget positivt i, at vi får lokale lærlinge, der kender, bor og lever i lokalområdet. Det er med til at skabe et stærkt netværk, som også er vigtigt for en virksomhed som min.

Lærlinge kommer med ny energi

Anders glæder sig til at byde Tue velkommen ombord efter sommerferien, og generelt ser han en masse positivt i at have lærlinge i sin virksomhed.

- Lærlinge er med til at holde liv i virksomheden. De kaster altid nye, friske øjne på vores måde at arbejde på og kommer med en masse god, ungdommelig energi, fortæller Anders Rask Sørensen, der har stået i spidsen for Stubberup Tømrer & Snedkerforretning ApS i 27 år. Virksomheden har seks ansatte, heraf to lærlinge.

Muligheden for at starte på tømreruddannelsens hovedforløb i Hobro starter op i uge 8, 2025. Det sker på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (HEG), der for tømreruddannelsens vedkommende har hjemme på Bornholmsvej 3 i Hobro.

Annonceret indhold

Nyeste